Musita; proef de Siciliaanse zon in je glas

Net daar waar de zon ondergaat achter de heuvelachtige Egadische Eilanden, in het westen van Sicilië, ligt een bergflank die door de Arabieren ooit Musíta werd genoemd. De locatie is een van de uitverkoren regio’s om wijn te verbouwen. Het hart van overgrootvader Ignazio Ardagna liep eind 19de eeuw over van verlangen om op deze grond een kwalitatieve wijn te kunnen verbouwen. Die droom werd enkele generaties lang een succes maar stierf een stille dood. Tot enkele jaren geleden de appellatie opnieuw in handen kwam van de familie Ardagna.

De recente herstart heeft de familie geen windeieren gelegd. Het wijnhuis Musita sleepte al vele prijzen in de wacht. Zowel de Decanter als de International Wine Challenge bekroonden enkele van hun wijnen al. Een uitzonderlijke prestatie voor een recent opgestart wijnhuis. Voor meer info; www.musita.it

Musita Sicilia Regieterre Caterratto
Musita Sicilia Regieterre Nero d'Avola
Musita Sicilia Grillo
Musita Sicilia nero d'Avola
 

Thörle; nieuwe ontdekking uit Rheinhessen!

De getalenteerde broers Christoph en Johannes Thörle bewerken de 19 hectare van hun wijngoed, in het noordelijke deel van Rheinhessen, helemaal met de hand. “Elke wijnstok, elke druif en elke wijn draagt ons stempel’, zegt Christoph. “Door zo intensief met de grond en de wijnstokken bezig te zijn, weten we steeds beter wat onze wijngaarden precies nodig hebben.”

Van dit huis verkopen we de volgende wijnen:
Weingut Thörle Weissburgunder
Weingut Thörle Noir
Weingut Thörle  Pinot Noir
Weingut Thörle Saulheimer Spätburgunder

Marqués de Castilla; betaalbare topkwaliteit uit het hart van Spanje

Op onze ontdekkingsreis naar nieuwe wijnen kwamen we in het hart van Spanje, La Mancha, uit. Bij Marques de Castilla maken ze met veel passie aantrekkelijk geprijsde wijnen met veel kwaliteit. Van dit huis hebben we de volgende wijnen:
Marques de Castilla Airen Wit
Marques de Castilla Rosado
​Marques de Castilla  Tinto
​Marques de Castilla  Barrica
​Marques de Castilla  Crianza
​Marques de Castilla  Reserva

Cederberg...de top van Zuid-Afrika

Met trots delen we u mee dat we het importeurschap van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Cederberg hebben, exclusief voor nederland.

De hoogst gelegen wijngaard van Zuid - Afrika is Cederberg Private Cellar te Dwarsrivier, 3 uur rijden ten noorden van Kaapstad. Vanwege de hoge ligging (1100 m), de verschillende grondsoorten (Glen Rosa, Hutton en Slate) en het koele klimaat zijn de omstandigheden perfect voor de nobele druivenrassen als Cabernet, Merlot, Shiraz, Pinotage, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc.
Wijnmaker David Nieuwoudt behoort tot de vijfde generatie Nieuwoudts. Deze Rising Star is afgestudeerd aan de Wijnacademie van Elsenburg. Inmiddels is zijn reputatie aan een veelbelovende vlucht begonnen en grossiert hij in onderscheidingen zoals bijvoorbeeld South African Young Wine Class Winners en diverse gouden en dubbelgouden onderscheidingen voor zijn wijnen. Dit wijnhuis behoort top de top van Zuid-Afrika.

De volgende wijnen van Cederberg zijn verkrijgbaar:

Cederberg Bukettraube
Cederberg Chenin Blanc
Cederberg Sauvignon Blanc
Cederberg Merlot-Shiraz
Cederberg Shiraz
Cederberg Cabernet Sauvignon
Cederberg Teen die Hoog

Even geduld a.u.b.