Lekkere wijn recepten

Langoustines met mozzarella en gazpacho

Recept voor vier personen

Ingrediënten

  • 150 g komkommer, in stukjes
  • 150 g rode paprika, in stukjes
  • 400 g rijpe tomaat, in stukjes
  • 1 eetl sjalot, fijngesneden
  • 3 – 4 eetl sherry azijn
  • 12 langoustinestaarten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • basilicum

Bereiding

  1. Pureer in een blender de komkommer, paprika, tomaat en sjalot.
  2. Breng op smaak met zout en witte peper. Voeg 3 eetlepels sherry azijn toe, proef en voeg naar smaak nog wat meer azijn toe. Zet weg in de koeling tot gebruik.
  3. Wrijf de langoustines in met wat olijfolie en grill ze in een grillpan of in de oven.
  4. Snijd de mozzarella in plakken.
  5. Verdeel een laag van de koude soep over de borden en leg er om en om een langoustine en een plak mozzarella op. Garneer eventueel met een blaadje basilicum.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Fantastische Albariño-wijn, dé specialiteit van Rías Baixas

Veiga da Princesa Rías Baixas Albariño 2023

Frisse en aromatische, droge witte wijn uit Rías Baixas. Voor veel Spanjaarden de perfecte wijn bij schaal en schelpdieren maar in Nederland ook als aperitief inzetbaar!

Rutger Kluin

Stuivend en fris, kortom heerlijk.

"Deze albariño is bekroond tot 'Beste witte wijn van Galicië'.... ik ben het daar volkomen mee eens." Lees meer

15,5
Perswijn
2022
Perswijn: 15,5 punten

Aromatisch, bloemig, tropisch fruit, mandarijn, limoen, fris, zuiver, fraaie zuren, spanning, elegant
9-
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 9-

Presteert ook met deze nieuwe oogst weer naar verwachting. Of betere gezegd: net daarboven. Filevorming, met name bij de koeler met Veiga da Princesa. Kan hoogstens tot overconsumptie leiden.
Perswijn
2021
Perswijn: 4,5 sterren

Open, jeugdig, limoen, kamperfoelie, fris, mooi zuur, balans, elegant
Even geduld a.u.b.