Lekkere wijn recepten

Tortilla de Patatas

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 à 5 middelgrote aardappelen
  • 5 middelgrote eieren
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 ml olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van ongeveer 2 mm dik.
  2. Verwarm in een diepe pan de olijfolie. Voeg er de plakjes aardappel aan toe als de olie warm is. Laat zachtjes sudderen. De stukjes aardappel mogen niet gefrituurd worden, maar moeten nog zacht blijven. Voeg, als de aardappelen bijna gaar zijn de ui en knoflook toe. Schep die er voorzichtig doorheen.
  3. Klop ondertussen de eieren met wat zout en gemalen peper los in een grote kom. 
  4. Giet de olie van de aardappelen voorzichtig af en vang de olie op. Laat de aardappelen afkoelen tot ze ongeveer lauw zijn. Voeg ze dan toe aan de eieren en meng alles goed.
  5. Verwarm in een ronde braadpan (met een diepte van 4 à 5 cm) wat van de opgevangen olijfolie. Laat de olie goed heet worden en giet dan het mengsel in de pan. Hou het vuur hoog de eerste seconden, maar zet het daarna direct lager. 
  6. Zorg ervoor dat de aardappelen goed gespreid liggen en druk het mengsel wat aan. Laat het op een zacht vuurtje ca. 3 minuten bakken. 
  7. Wanneer de onderkant gaar is, komt het moeilijkste: de tortilla omdraaien zodat de andere kant gaar kan worden. Haal de pan van het vuur en dek ze af met een bord. Draai de tortilla om op het bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. 
  8. Laat ook die kant nog een 3-tal minuten bakken. Laat de tortilla als ze klaar is op een groot bord glijden. Snijd in taartpunten en dien op met de salade.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Publiekslieveling met fantastische prijs-kwaliteitverhouding

Famille Sumeire Méditerranée Le Rosé de S 2023

Franse rosé met een fruitig aroma van aardbei en framboos. De smaak is zacht, droog en soepel. Heerlijk als aperitief, bij salades of in combinatie met vis.

9-
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 9-

De s van subtiel misschien? De s van snippertje abrikoos, de s van sinaasappelschilbittertje? Hoe dan ook, de hoofdletter S van Smakelijk. Of van dit jaar nog Smakelijker dan het voorgaande?
Proefschrift
2021
Proefschrift:

Vrij neutrale geur, sappige aanzet, rijp en afgerond, correcte zuren en kruidigheid, passend bittertje, goede rosé met vulling en smaak, aangenaam voor brede doelgroep
Even geduld a.u.b.