Lekkere wijn recepten

Klassiek gekookte mosselen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereiding: ca. 15 min. 

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen 
  • 2 prei 
  • 2 uien 
  • paar takjes bladselderij 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 glas droge witte wijn, water of bier 

Bereiding

  1. Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen. 
  2. Snijd de prei en de uien in dunne ringen. Snijd de (blaadjes van de) bladselderij grof. Was de groenten. Doe de mosselen met de gesneden groente in een ruime kookpan. 
  3. Voeg de wijn toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen op hoog vuur in 5 tot 8 minuten gaar. Schud ze tijdens het koken af en toe om. 
  4. Serveer de mosselen met stokbrood en verschillende sausjes, bijvoorbeeld remouladesaus: 
    Meng 4 el mayonaise met 1 fijngesneden hardgekookt ei, 2 augurkjes, 1 el kappertjes, 1 takje fijngesneden peterselie, 1 takje fijngesneden dragon en een tl mosterd. 
Bronvermelding: Het Nederlands Mosselbureau
  Recept downloaden

Een fruitige, milde huiswijn voor alledag

Caruso e Minini Terre Siciliane Tasàri Catarratto 2018

Siciliaanse, droge witte wijn gemaakt van de catarrattodruif. Lichtgeel van kleur, fruitig van geur met wat peer en groene appel in het aroma. De smaak is fris, evenwichtig en eindigt met een sappige, aromatische afdronk.

Perswijn
2018
Perswijn: 3,5 sterren

Stuivend, kruisbessen, bloemen, kruidig, lichtvoetig en opwekkend, lichte zuren
Even geduld a.u.b.