Wijnproeverij met wijnmakers

 

Met trots kan Wijnkoperij Kroese meedelen dat het gelukt is om voor haar voorjaars wijnproeverij Monika Schmid van Weingut Von Buhl naar Nederland te halen. Weingut Von Buhl maakt op het kleine familie wijngoed in de Pfalz (Duitsland) een breed gamma aan wijnen. De hoge kwaliteit wordt jaarlijks bevestigd door de belangrijkste Duitse wijngidsen.

 

Dit is niet het enige wat Wijnkoperij Kroese te bieden heeft. Zo komt ook Jean Plüss, wijnmaker van Borgo di Colloredo (Italië), naar Nederland. Borgo di Colloredo ligt in Molise, één van de kleinste en minst bekende wijnregio van Italië. Borgo di Colloredo maakt hier van originele, autochtone druivenrassen kwalitatief hoogstaande wijnen. Zo sleept hun witte wijn van de Greco druif steevast de prijzen in de wacht op vooraanstaande wijnconcoursen. 

 

Er staan ruim 80 wijnen op de proeftafel. Alle wijnen komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer, zonder enige tussenschakel. Hierdoor kunnen de wijnen voor een zeer scherpe prijs aangeboden worden en hebben de wijnen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zo is het assortiment van Kroese tot viermaal bekroond als “Beste wijnassortiment van Nederland”.

De wijnproeverij vindt plaats in de winkel, aan de Hoofdstraat 147 in Epe. Vrijdag 12 mei (12.00 uur t/m 21.00 uur) en zaterdag 13 mei (van 12.00 t/m 17.00 uur) kan er doorlopend geproefd worden. De toegang voor de wijnproeverij is gratis. Voor vragen kunt u bellen met Wijnkoperij Kroese; 0578-627123

Even geduld a.u.b.