Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op dranksoort
Zoek op beoordeling
icon

Elvia:
Heerlijke Spaanse Cava’s & huiswijnen

Uit de opkomende Spaanse streek Utiel-Requena presenteren we Elvia: een prachtige en overtuigende nieuwe serie biologische Cava’s en huiswijnen! We lieten deze reeks wijnen speciaal samenstellen in samenwerking met wijnmaker Luis Miguel Calleja, die de streek met zijn jarenlange ervaring door en door kent. Zijn wijnen zijn opvallend modern: ondanks hun zuidelijke herkomst zijn ze heerlijk sappig, fruitig en makkelijk doordrinkbaar. Ook zijn ze perfect in te zetten aan tafel. Tel daar de uitstekende kwaliteit en de bescheiden prijzen bij op, en u heeft de ideale wijnen om altijd in huis te hebben!

Elvia Utiel-Requena Crianza Bobal-Tempranillo 2017

Wijn uit Spanje - Utiel-Requena

Utiel-Requena is hot en happening. Niet zo gek, want deze kleine, opkomende wijnregio in de Spaanse provincie Valencia levert opvallend sappige, fruitige en eigentijdse wijnen. Naast de relatief koele, hooggelegen wijngaarden heeft de streek ook nog eens een sterke lokale troef, genaamd bobal.

Elvia Utiel-Requena Viura-Sauvignon Blanc 2020

Wijn uit Spanje - Utiel-Requena

In de kleine, opkomende Spaanse wijnregio Utiel-Requena heeft wijnmaker Luis Miguel Calleja zich tot doel gesteld lekkere, toegankelijke en moderne Spaanse wijnen te maken. Met zijn inmiddels ruim 40 jaar ervaring slaagt hij daar bijzonder goed in.

Elvia Utiel-Requena Bobal Rosado 2020

Wijn uit Spanje - Utiel-Requena

Wijnbouw is niks nieuws in Utiel-Requena. Het gebeurt er al sinds de zevende eeuw voor Christus. Toch staat de regio in het westen van de provincie Valencia vandaag de dag opnieuw in de belangstelling voor haar eigentijdse, frisse en sappige wijnen.

Elvia Utiel-Requena Verdejo 2020

Wijn uit Spanje - Utiel-Requena

In de Spaanse streek Utiel-Requena wordt er al eeuwen wijn gemaakt en ook de D.O. bestaat al sinds 1957. Toch staat de regio sinds kort in de belangstelling vanwege haar moderne, sappige en veelal biologische wijnen.

Elvia Cava Brut

Cava uit Spanje - Utiel-Requena

Cava mag in verschillende delen van Spanje gemaakt worden, maar in de praktijk komt het grootste gedeelte nog altijd uit de Penedès. Niet zo vreemd, want om goede mousserende wijnen te maken, mag het klimaat niet te warm zijn.

Elvia Cava Semi Seco

Cava uit Spanje - Utiel-Requena

Niet zo’n liefhebber van droge Cava’s? Dan is deze Semi-Seco (wat letterlijk halfdroog betekent) ideaal voor u! We zouden ‘m mild-zoet willen noemen: net even wat ronder en fruitiger dan droog, maar zeker niet zo zoet als dessertwijn.

Elvia Cava Brut Ecológico

Cava uit Spanje - Utiel-Requena

De heerlijke biologische Elvia Brut wordt niet, zoals de meeste Cava, gemaakt in de Penedès, maar in de zuidelijker gelegen regio Utiel-Requena. De hoger gelegen wijngaarden en invloed van de Middellandse Zee zorgen hier voor voldoende koele omstandigheden om mooie mousserende wijnen te kunnen maken.

Elvia Cava Brut Rosé

Cava uit Spanje - Utiel-Requena

Drinkplezier pur sang, deze fijne Cava Rosado! Hij wordt gemaakt in Valencia, in het gebied Utiel-Requena. Deze regio mag dan niet zo bekend zijn als het klassieke Cava-gebied Penedès, de wijn smaakt er geenszins minder om.

Elvia Cava Brut Nature Reserva

Cava uit Spanje - Utiel-Requena

Wat een geweldige Cava, deze Brut Nature Reserva! Hij wordt gemaakt door Luis Miguel Calleja, in Valencia. Dit gebied is weliswaar warmer dan de klassieke Cava-regio Penedès, maar de hoge ligging van de wijngaarden en de matigende invloed van de Middellandse Zee garanderen voldoende frisse zuren voor mooie bubbels.

Even geduld a.u.b.