Snel kiezen
Zoek op kleur
Zoek op land
zoek op kenmerk
Zoek op prijs
Zoek op dranksoort
Zoek op beoordeling
icon

Fantastische onderscheiding
voor David Nieuwoudt

Cederberg: Red Wine Producer of the Year 2019 op de International Wine & Spirits Competition

Op 28 november jongstleden vond het befaamde Awards Banquet van de International Wine & Spirits Competition (IWSC) plaats in de Guildhall in Londen. Op deze prestigieuze bijeenkomst werd bekendgemaakt dat ons Zuid-Afrikaanse domein Cederberg de trofee voor Red Wine Producer of the Year in de wacht heeft gesleept.

De IWSC is een van de belangrijkste internationale drankcompetities. Een Judgement Commitee beoordeelt alle deelnemende wijnen. Deze gewichtige wijnjury staat onder leiding van Master of Wine Philip Goodband en bestaat uit nog eens acht Masters of Wine en één Master Sommelier. Dat deze jury van hoogst gekwalificeerde wijnprofessionals Cederberg verkoos tot rodewijnproducent van het jaar zegt dus heel wat!

Cederberg: hoogtewijnen van topniveau
Wijndomein Cederberg – gelegen in het gelijknamige, adembenemend mooie natuurpark – staat onder leiding van David Nieuwoudt en is bekend om zijn prachtige rode en witte wijnen uit een gematigd mediterraan klimaat. Bijzondere omstandigheden zijn de extreem hoge ligging van de wijngaarden (950-1.100 meter boven zeeniveau) en de diversiteit aan bodemsoorten. 

Zo’n 60% van de productie op het estate is rood. De belangrijkste blauwe druivenrassen die David teelt, zijn cabernet sauvignon, syrah, merlot en pinotage. De rode wijnen in de Cederberg-range variëren van verleidelijke, fruitige wijnen als de Merlot-Shiraz tot superexclusieve topwijnen als de Five Generations Cabernet Sauvignon of de Teen die Hoog Shiraz. De kwaliteit is over de hele linie indrukwekkend. Een terechte onderscheiding dus, wat ons betreft!
 

1

Cederberg Cabernet Sauvignon 2017

Wijn uit Zuid-Afrika - Cederberg

Geurige rode wijn uit Zuid-Afrika met nuances van zwarte bessen, kruiden en eikenhout. Vol en sappig van smaak. Lekker bij pittige rundvleesgerechten of varkensvlees.

3

Cederberg Shiraz 2017

Wijn uit Zuid-Afrika - Cederberg

Zuid-Afrikaanse, op eiken gerijpte rode wijn met het aroma van intens rijp fruit, koffie en kruiden. De smaak is vol en zacht. Een uitstekende begeleider van wildschotels of ossenhaas.

Even geduld a.u.b.