12,55 per fles

Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken Organic 2015

Jochen Dreissigacker is één van Duitsland’s aanstormende jonge talenten op het gebied van nieuwe generatie, droge riesling. De volledig biologisch bewerkte wijngaarden liggen in en rond het dorpje Bechtheim, in Rheinhessen. De druiven worden handmatig geplukt en in kleine bakjes naar de kelder vervoerd. Na de volledig natuurlijke gisting rijpt de wijn ongeveer 4 maanden op het bezinksel. Deze methode geeft een zekere “vettigheid”aan de wijn. De bekendheid buiten Duitsland is beperkt maar actieve Duitse sommeliers hebben Dreissigacker al opgenomen op hun wijnkaarten. Vooral de zuivere, en voor riesling zeer toegankelijke, ronde stijl spreekt aan terwijl de wijn toch lekker droog is. In de Gault Millau wijngids van 2009 is Jochen Dreissigacker benoemd tot Aufstieger des Jahres!

Delen |

  • Biologisch
  • Schroefdop

  • Proefnotitie
  • Proefnotitie voor Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken Organic

    Geurige riesling met nuances van fris geel fruit, tropisch fruit en geurige bloemen. De smaak zet sappig en fris in; de afdronk is geurig, mild en aanhoudend.

    Drinken bij

    Elegante droge witte wijn met milde zuren, heerlijk bij koude visschotels, zuurkool of als aperitief.

    Houdbaarheid

    Nu drinken, gemakkelijk tot vijf jaar houdbaar.

  • Onderscheidingen (3)
  • JaarOnderscheiding
    2014 Eichelmann 2016: 85/100 punten (Sehr gut) | Hervorragende Erzeuger
    2013 Proefschrift - Wijnconcours 2014: Winnaar witte wijn tot Ä 15Proefschrift - Wijnconcours 2014: Winnaar witte wijn tot Ä 15
    2010 WineLife - april/mei 2013: Uitblinker in eigen stijl en kwaliteitWineLife - april/mei 2013: Uitblinker in eigen stijl en kwaliteit
  • Schrijf een beoordeling
  • Schrijf een beoordeling

  • Producentprofiel: Wie maakt deze wijn?
  • Weingut Dreissigacker

    Jochen Dreissigacker is niet bang zich te committeren: hij wil uitzonderlijke, opwindende, karaktervolle wijnen maken en is dagelijks op zoek naar de perfecte wijn. Met die ambitieuze insteek nam hij Weingut Dreissigacker in het Duitse wijngebied Rheinhessen in 2006 van zijn ouders over.

    Het Weingut werd opgericht in 1728 en ging van generatie op generatie over. Jochens ouders maakten naar eigen zeggen ‘lekkere terraswijnen’ van hun 14 hectare wijngaard. En waar broer Christian deze lijn best wilde voortzetten, had Jochen – aanvankelijk opgeleid tot belastingadviseur – andere plannen. Onder zijn gedreven leiding ging het bedrijf over op biologische druiventeelt, de bodem werd verbeterd met behulp van groenbemesting en het aantal druiven per wijnstok werd drastisch verminderd. Ook het wijnmaken ging volledig op de schop.

    Na een moeizame start – veel klanten liepen weg – kreeg de jonge, getalenteerde Jochen succes. Hij wist een paar mooie wijngaarden met oude rieslingstokken te verwerven, op bodems van löss en leem. Zijn wijnen wonnen prijzen en werden ontdekt door sterrenrestaurants. Dankzij de zeer intensieve zorg voor de wijngaard en de manier waarop Jochen in de kelder werkt – de wijn mag spontaan gisten en rijpt lange tijd op het gistbezinksel – hebben de wijnen van Dreissigacker een heel eigen signatuur. Ze zijn zuiver, sappig, opvallend rond en vooral bijzonder lekker.

  • Bijpassend recept
  • Rogvleugel

    Ingrediënten

    - 1 rogvleugel van ongeveer 1 kilo
    - 50 gram sjalot, fijngesneden
    - 50 gram lente-ui, fijngesneden
    - 200 gram champignons, fijngesneden
    - 100 gram knolselderij, in blokjes
    - 100 ml gevogeltebouillon
    - 50 gram veldsla
    - 4 eetlepels olie
    - 100 ml rijstazijn
    - 2 soorten biet: 1 rode biet en 1 chioggia biet
    - 50 ml balsamicoazijn


    Bereidingswijze

    - Verhit de oven tot 160 graden.
    - Neem een steelpan en fruit in twee eetlepels olie de knolselderij aan. Voeg na twee minuten de lente-ui, paddestoelen en sjalot toe en bak dit enkele minuten mee. Blus dan af met de bouillon en laat sudderen tot de groenten gaar en het vocht verdampt. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
    - Leg de rogvleugel op een ovenschaal en wrijf beide zijden in met olijfolie. Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten of langer, afhankelijk van de dikte van de rogvleugel. Het vlees is klaar als je makkelijk met een lepel het vlees van de baleinen kunt schrapen. Draai de vis halverwege een keer om.
    - Schil de rauwe bieten. Snijd van de chioggia met een kaasschaaf acht dunne plakken en leg deze in een kom en giet er zoveel rijstazijn bij tot hij onder staat. Snijd de rode biet in lucifers en leg ook deze in een andere kom in de rijstazijn voor maximaal 30 minuten.
    - Was de veldsla en breng deze op smaak met een eetlepel olijfolie en een eetlepel rijstazijn.
    - Doe de balsamicoazijn in een kleine pannetje en kook de aceto in tot hij dik begint te worden.
    - Verdeel de paddenstoelenmix over de borden. Haal de rog uit de oven en schuif met een lepel de lamellen over de baleinen er van boven naar beneden voorzichtig af. Verdeel de vis over de borden: leg ze over de paddenstoelenmix. Bestrooi met zout en peper en garneer met de veldsla en de bieten.


    Wijn-spijs: Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken Organic
    Heerlijke stuivende riesling geur, in de smaak iets zoet, iets zuur, bloemen, peer en witfruit met een frisse afdronk. Ook bij het gerecht blijft hij fris, maar aangenaam fris. Deze wijn is wel in staat de mond te verfrissen. En het lichte zoetje in de wijn zorgt voor een mooie balans met de zoetheid van de vis. Een uitstekende combinatie.

    Bronvermelding: Perswijn

  • Specificaties
  • DranksoortWijn
    Kleurwit
    Smaakdroog
    LandDuitsland
    HerkomstgebiedRheinhessen
    Producent Weingut Dreissigacker
    Druivenrassen100% Riesling
    Oogstjaar2015
    Omverpakking6 flessen
    Flesinhoud750 ml
    Alcohol 12,00 %


Vergelijkbare wijnen voor Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken Organic

Winter Rheinhessen Grauburgunder 2015

8,95 per fles

Winter Rheinhessen Riesling Trocken 2015

Van € 8,95 voor € 7,95 per fles
Dreissigacker Rheinhessen Riesling Trocken Organic