€ 24,30 per fles

Alvear Montilla-Moriles Oloroso Asuncion 50cl.

Het wijngebied Montilla-Moriles ligt ten noorden van de Zuid-Spaanse stad Malaga. De wijnstreek staat al eeuwen bekend om de opbrengst van uitzonderlijk hoge kwaliteit Pedro Ximénez druiven. Deze druivensoort wordt gebruikt voor de productie van zowel droge als zoete Montilla. Zelfs de Spaanse overheid erkent de bijzondere kwaliteit en staat toe dat de PX die in Montilla geoogst wordt als veel bekendere D.O. Jerez-Sherry verkocht wordt. De van nature halfzoete Oloroso wordt met druivenalcohol versterkt en rijpt ruim tien jaar op eikenhouten fusten van Amerikaanse origine. Wijnjournalist Robert Parker beoordeelde de wijn met 93 punten.

Herkomstgebied - Montilla-Moriles

Share |

  • Proefnotitie
  • Proefnotitie voor Alvear Montilla-Moriles Oloroso Asuncion 50cl.

    Donker gekleurd met tonen van oudgoud. Geuren van rozijnen en donker fruit. De smaak is zacht, lichtzoet met een lange afdronk

    Drinken bij

    Fraai bij noten, oude en blauw-aderkazen, gestoofd wild en op zuur ingelegd vlees.

    Houdbaarheid

    Na aanbreken gemakkelijk enkele maanden houdbaar

  • Onderscheidingen (1)
  • Schrijf een beoordeling
  • Schrijf een beoordeling

  • Producentprofiel
  • Alvear

    Profiel downloaden

    Oud en eerbiedwaardig, zo mag je familiebedrijf Alvear, opgericht in 1729, wel noemen. Deze bodega ligt in Zuid-Spanje, in de DO Montilla-Moriles, dicht bij sherrygebied Jerez. Vanwege de lange, hete en droge zomers staan de druiven op de hellingen van de bergrug Montilla y Moriles aangeplant, zodat ze ’s nachts verkoeling krijgen.

    De sterdruif van Alvear is pedro ximénez. Die kan goed tegen de hitte en is gewend aan de zeer arme, kalkrijke bodems die typisch zijn voor dit gebied. Van deze suikerrijke druif maakt Alvear hetzelfde type wijn als in Jerez, zowel droog als zoet.

    De zoete wijn, PX, wordt van gedroogde druiven gemaakt, en heeft een intense, diepe smaak. De droge wijnen krijgen een jarenlange rijping in oude vaten. Tijdens die periode worden jongere en oudere wijnen steeds met elkaar gemengd. Een deel van de wijnen ontwikkelt zich onder een beschermend laagje gist (het type fino), een deel oxideert (oloroso) en een deel maakt het allebei mee (amontillado). Zo ontstaat een serie heel bijzondere, complexe en uitgesproken wijnen.

    In Jerez maken ze de droge wijnen van de druif palomino fino. Omdat Alvear pedro ximénez gebruikt, zijn hun wijnen voller en ronder van smaak. Erg lekker en absolute aanraders!

  • Specificaties
  • DranksoortOloroso
    Kleurwit
    Smaakdroog
    LandSpanje
    HerkomstgebiedMontilla-Moriles
    Producent Alvear
    Druivenrassen100% Pedro Ximénez
    Oogstjaar-
    Omverpakking6 flessen
    Flesinhoud500 ml
    Alcohol 17,00 %


Vergelijkbare wijnen voor Alvear Montilla-Moriles Oloroso Asuncion 50cl.

Alvear Montilla-Moriles Fino CB

€ 9,95 per fles

Alvear Montilla-Moriles Fino en Rama 50cl 2008

€ 8,95 per fles
Alvear Montilla-Moriles Oloroso Asuncion 50cl.