€ 4,70 per fles

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

Herkomstgebied - Veneto

Share |


 • Schrijf een beoordeling
 • Schrijf een beoordeling

 • Producentprofiel
 • Azienda Venegazzu

  Profiel downloaden

  Venegazzù is een Italiaanse wijnproducent die verschillende domeinen bezit. Conte Loredan Gasparini, bijvoorbeeld. Dat is een wijnhuis in het dorp Venegazzù (boven Treviso, niet ver van Venetië) met een uiterst chique geschiedenis. Maar laat je daardoor niet afschrikken: de liefde voor wijn komt bij dit schitterende landgoed recht uit het hart. Gekoppeld aan een duurzame aanpak (met 100% hergebruik van energie), het continu bijschaven van de kwaliteit en een uniek terroir levert dat buitengewoon lekkere wijnen op.

  Behalve mooi rood maakt Gasparini goede Prosecco. De druiven ervoor groeien in wijngaarden die op zo’n 300 meter hoogte liggen, waardoor ze aangenaam fris blijven, en dat geldt ook voor de wijn.

  Een ander onderdeel van moederschip Venegazzù is wijngoed Casa Bianca. Het ligt in de heuvels van Montello, dicht bij het dorp Venegazzù. Op heldere dagen kun je Venetië zien liggen vanuit de wijngaarden van dit familiebedrijf uit 1906. De wijngaarden van Casa Bianca liggen voor een groot deel in Valdobbiadene, hét gebied voor Prosecco, en het bedrijf is dan ook gespecialiseerd in deze frisse, vrolijk bruisende en toch verfijnde wijn. Prettig betaalbaar en behalve als opwekkend aperitief ook heel goed aan tafel te drinken, omdat Casa Bianca de wijnen voldoende body meegeeft.

 • Specificaties
 • DranksoortProsecco
  Kleurwit
  Smaakdroog
  LandItalië
  HerkomstgebiedVeneto
  Producent Azienda Venegazzu
  Druivenrassen100% Glera
  Oogstjaar-
  Omverpakking24 flessen
  Flesinhoud200 ml
  Alcohol 11,00 %


Vergelijkbare wijnen voor Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

Monte del Frá Custoza Cà del Magro 2013

€ 9,70 per fles

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Spumante halve fles

€ 9,30 per fles