4,95 per fles

Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

Let op: 20cl

Prosecco is in Italië zeer populair. Veelal wordt de wijn als een feestelijk aperitief geschonken maar deze milddroge Prosecco is ook heel geschikt als begeleider van voorgerechten en amuses. Prosecco is inmiddels gebonden aan een herkomstbenaming. De beste hebben een eigen herkomstbenaming met een DOCG status, de eredivisie van de Italiaanse wijnwereld. De wijngaarden liggen rond Asolo in de heuvels van Montello in Noord-Italië.

De term Frizzante geeft aan dat de wijn licht mousserend is. Hierdoor smaakt de wijn wat zachter dan een zogenaamde Spumante, de Italiaanse evenknie van de Franse Champagne-achtige wijnen.
 

Delen |

 • Proefnotitie
 • Proefnotitie voor Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

  Mousserende wijn met een fijn floraal en licht fruitig aroma. De smaak zet fris en rond in. De zachte mousse zorgt voor een ronde finale.

  Drinken bij

  Uitstekend aperitief, maar ook erg lekker bijkleine hapjes.

  Houdbaarheid

  De wijn kan onmiddellijk gedronken worden en behoeft geen verdere lagering.

 • Schrijf een beoordeling
 • Schrijf een beoordeling

 • Producentprofiel: Wie maakt deze wijn?
 • Azienda Venegazzu

  Venegazzù is een Italiaanse wijnproducent die verschillende domeinen bezit. Conte Loredan Gasparini, bijvoorbeeld. Dat is een wijnhuis in het dorp Venegazzù (boven Treviso, niet ver van Venetië) met een uiterst chique geschiedenis. Maar laat je daardoor niet afschrikken: de liefde voor wijn komt bij dit schitterende landgoed recht uit het hart. Gekoppeld aan een duurzame aanpak (met 100% hergebruik van energie), het continu bijschaven van de kwaliteit en een uniek terroir levert dat buitengewoon lekkere wijnen op.

  Behalve mooi rood maakt Gasparini goede Prosecco. De druiven ervoor groeien in wijngaarden die op zo’n 300 meter hoogte liggen, waardoor ze aangenaam fris blijven, en dat geldt ook voor de wijn.

  Een ander onderdeel van moederschip Venegazzù is wijngoed Casa Bianca. Het ligt in de heuvels van Montello, dicht bij het dorp Venegazzù. Op heldere dagen kun je Venetië zien liggen vanuit de wijngaarden van dit familiebedrijf uit 1906. De wijngaarden van Casa Bianca liggen voor een groot deel in Valdobbiadene, hét gebied voor Prosecco, en het bedrijf is dan ook gespecialiseerd in deze frisse, vrolijk bruisende en toch verfijnde wijn. Prettig betaalbaar en behalve als opwekkend aperitief ook heel goed aan tafel te drinken, omdat Casa Bianca de wijnen voldoende body meegeeft.

 • Specificaties
 • DranksoortProsecco
  Kleurwit
  Smaakdroog
  LandItalië
  HerkomstgebiedVeneto
  Producent Azienda Venegazzu
  Druivenrassen100% Glera
  Oogstjaar-
  Omverpakking24 flessen
  Flesinhoud200 ml
  Alcohol 11,00 %


Vergelijkbare wijnen voor Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl

Monte del FrŠ Soave Classico 2015

9,55 per fles

Loredan Gasparini Asolo Prosecco Spumante halve fles

9,35 per fles
Casa Bianca Asolo Prosecco Frizzante 20cl