Cederberg...de top van Zuid-Afrika

Met trots delen we u mee dat we het importeurschap van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Cederberg hebben, exclusief voor nederland.

De hoogst gelegen wijngaard van Zuid - Afrika is Cederberg Private Cellar te Dwarsrivier, 3 uur rijden ten noorden van Kaapstad. Vanwege de hoge ligging (1100 m), de verschillende grondsoorten (Glen Rosa, Hutton en Slate) en het koele klimaat zijn de omstandigheden perfect voor de nobele druivenrassen als Cabernet, Merlot, Shiraz, Pinotage, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Chenin Blanc.

Wijnmaker David Nieuwoudt behoort tot de vijfde generatie Nieuwoudts. Deze Rising Star is afgestudeerd aan de Wijnacademie van Elsenburg. Inmiddels is zijn reputatie aan een veelbelovende vlucht begonnen en grossiert hij in onderscheidingen zoals bijvoorbeeld South African Young Wine Class Winners en diverse gouden en dubbelgouden onderscheidingen voor zijn wijnen. Dit wijnhuis behoort top de top van Zuid-Afrika.

 

   
De volgende wijnen van Cederberg zijn verkrijgbaar:

Cederberg Chardonnay
Cederberger rood
1

Cederberg Bukettraube 2013

David Nieuwoudt is momenteel de 5e generatie eigenaar van dit fraaie wijngoed in het noordelijke deel van Zuid-Afrika. De wijngaarden liggen in het gelijknamige Cederberg gebied, op ruim 1000 meter hoogte. De koele en zeer afgelegen locatie resulteren in een virusvrije wijngaard. De wijnen van Ceder...
€ 11,80 per fles

JaarOnderscheidingen
2013 The Wine Advocate - oktober 2014: 89/100 punten
2013 Perswijn - augustus/september 2014: ****
2012 De Grote Hamersma 2014: 8
2012 nrc.nl > koken 5 mei 2013 - In het glas is het een en al bedruivigheid. Er zijn lychees. Er is abrikoos en rijpe appel. Een passagierende grapefruit. Mooie zuren. Fijne bitters.